Eerdere blogs & vlogs


Climbing to the top

Climbing to the top. I tell you anything you want. We’re on a imaginary journey to a place beyond. You can climb the highest mountains. Swim the deepest seas. The only thing that matters is you will climb your destiny. 

You know the answers, you’re no ordinary dancer (Lional Richie)

Jij kent dat vast wel, wakker worden met een lied in je gedachten. Een lied, soms uit een ver verleden. Een lied dat is weggezakt uit je herinnering. Maar soms ook een lied, dat iets te zeggen heeft voor de dag die komen gaat. Of over je situatie waarin je je bevindt op dat moment. 

Zo’n moment had ik vanmorgen. Soezend, tussen slapen en waken was het er ineens: ‘You know the answers, you’re no ordinary dancer’.

Eigenlijk of God wil zeggen: ‘je bent speciaal’, JIJ BENT SPECIAAL, een bemoediging heel diep van binnen. Een aansporing om toch vooral te leven in je bestemming. Op jouw originele manier. De manier van leven, die helemaal bij jou past. Klimmend naar de top. Zo is ieder mens speciaal, mag zijn wie hij of zij is. Zoals je bent gemaakt, zoals je bent bedoeld. Met een doel in het leven, een doel dat waard is om geleefd te worden. Dat kunnen doelen dichtbij zijn, maar ook doelen iets verder weg. En zeker één doel: ’We’re on a imaginary journey to a place beyond…’

We weten heel diep van binnen wat we graag willen, we weten het antwoord op die vraag. Lional Richie zingt: ‘You know the answers,…..’ Veel mensen leven niet in hun bestemming, zij leven het leven dat van hen verwacht wordt, zoals anderen vinden hoe je hoort te leven. Anderen hebben het pad al voor je uitgestippeld, al voor je bedacht. Soms gaan mensen gebukt onder het juk van woorden die zijn uitgesproken: ‘er komt niets van jou terecht’. ‘Als je zo doorgaat….’ Maar wanneer wij dicht bij God leven, ontdekken we de bestemming voor ons leven. Dat is voor de één een hele speciale bestemming met een hoog doel, de andere is gelukkig in het leven van alledag. Eigenlijk is dat niet belangrijk, het gaat om jouw leven. Ben je gelukkig met de weg die je nu gaat of voel je je in een harnas geperst dat eigenlijk niet bij je past? Zoals David in het gevechtstenue van Saul werd gehesen in zijn strijd op leven en dood. Hij trok het snel weer uit, omdat hij er zich niet comfortabel in voelde: ‘David trok het aan, gordde zijn zwaard om en deed enkele stappen om te voelen hoe het zat, want hij had nog nooit een wapenrusting aangehad. ‘Ik kan me niet bewegen,’ zei hij tegen Saul en trok alles weer uit.’ (1 Samuël 17:39 HTB)

Ga niet door met het leven, zoals anderen dat van je verwachten, maar leef je eigen leven. Vul het in, samen met Jezus. Leef in je bestemming. En weet, onze gang door het leven heeft verschillende perioden, ‘…..You can climb the highest mountains. Swim the deepest seas’. Maar het enige dat er werkelijk toe doet, is leven in je bestemming. 

En het antwoord weet je ‘………you’re no ordinary dancer.


Share this...

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29