Mijn blogs & vlogs

Het nieuwe fietsje voor ons kleinkind.


Het was vorige week een bijzondere dag voor ons kleinkind Iker, zijn naam betekent ‘visie of droom’. Dat hij op jonge leeftijd al een droom had, bleek uit zijn verlangen om een mooi fietsje te krijgen van zijn opa en oma voor zijn vierde verjaardag.

Het pakket met onderdelen werd op tijd geleverd, dus ik had alle ruimte om het onderdelenpakket samen te voegen tot een prachtig geheel, een stoere rode jongensfiets in Ferrari rode kleur. Stoer toch? De meegeleverde instructie was zeer beperkt, op YouTube stond een filmpje waar je weinig uit op kon maken. Dus het was improviseren geblazen, proberen totdat alles op zijn plaats zat, gemonteerd en bekabeld en al. Nog een laatste dingetje: de pedalen moesten nog worden aangebracht. Maar dat dingetje dat werd een groot ding met hoofdletters. Dat ging niet zomaar, of liever gezegd, het ging helemaal niet!! Door het vele proberen, linksom en dan weer rechtsom, was van zowel de pedaal als de crank waarin het pedaal moest worden aangebracht, behoorlijk beschadigd geraakt. Teleurgesteld na uren proberen, besloot ik de fiets maar weg te doen, want met een fietsje zonder pedalen maak ik ons kleinkind ook niet gelukkig.

Toen kreeg ik een ingeving. Ik heb in Zoetermeer een goede vriend en vriendin wonen. Ik zeg goed, want dat is in zijn geval namelijk veel omvattend. Hij is goed van hart en goed met zijn handen. Hij heeft mij in het verleden al heel wat goede diensten bewezen, van het vervangen van de koppakking van onze oude auto, jaren geleden. Tot het verbouwen van ons huis, tot volle tevredenheid. Wat zijn ogen zien, dat kunnen zo ongeveer zijn handen. Het meeste lukt! Maar zou hij ook dit defect met de schroefdraad kunnen herstellen? Getooid met loep en speciaal gereedschap is het hem na meer dan een uur gelukt om de fiets in goeden doen aan mij te overhandigen. terwijl zat ik te genieten van een bakje kibbeling, dat zijn vrouw even snel op de markt was gaan kopen. Over gastvrijheid en vriendschap gesproken….

Je krijgt bij je geboorte een pakket onderdelen mee van onze Schepper (Ps.139), die jezelf in de loop der jaren in elkaar moet zetten. Bij veel mensen lukt dat aardig: ze zijn geslaagd in het leven, een goede baan, een aardig saldo op de bank, een gezin met huis en tuin. Ze hebben het voor elkaar, zullen we maar zeggen. De fiets is nagenoeg klaar, op een klein dingetje na… Soms kan er zomaar toch de klad in komen. De ‘pedalen passen niet’, beschadigd door verkeerd gebruik, verkeerde montage. We herkennen het vast wel: na een leuke huwelijksperiode word je plotseling geconfronteerd met de mededeling: ‘ik heb een ander’, een leuke baan, die door ontslag je plotseling werkloos maakt. Een kind in je gezin, waar je je toch wel zorgen om maakt. Alles was voor elkaar, behalve dat laatste dingetje. Ineens is het waardeloos en onbruikbaar geworden. Soms wanhopig, je weet niet meer wat je moet doen…..weggooien dan maar!

Wat doe je dan? Wat moet er dan gebeuren?

Dan is er een goede Vriend. Specialist in alle zaken. Zijn naam is Jezus Christus. Hij heeft de juiste tools om je leven weer op de rit te krijgen. Speciaal gereedschap om defecte situaties te herstellen. Hij heeft in zijn ‘woonplaats’ een ‘zoet meer, vol goede ideeën en zegeningen: ‘maar wie het water drinkt dat Ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat Ik geef, zal in hem een bron worden waaruit water opwelt dat eeuwig leven geeft.’ (Joh 4:14).

We hebben na veel geknoei en gepruts een Specialist nodig, die van een onbruikbaar leven, weer iets moois kan maken. Vastgelopen in je eigen pogingen, wil Hij je helpen de ‘pedalen’ na reparatie weer bruikbaar te maken en je vastgelopen leven weer volkomen te herstellen. Dat is Zijn specialisme: vergeving van zonden, het schenken van een nieuw leven en de toerusting met Zijn Geest. Hoe compleet wil je het hebben.

Deze ‘tobber’ kan aan zijn lieve kleinkind Iker een compleet nieuw fietsje geven, met dank aan onze vriend uit Zoetermeer, die zelf ook in het bezit is van een ‘zoet meer’ in zijn hart, met liefde voor mensen en liefde voor God, zijn Heer.

Share this...

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56